20 de oameni au murit în inundaţiile din Brazilia

Publicat:

Inundaţiile provocate de ploile puternice în statul Bahia (nord-estul Braziliei) au făcut încă doi morţi, ridicând la 20 numărul deceselor de la începutul lunii noiembrie în regiune, cu aproximativ 63.000 de persoane strămutate, au raportat autorităţile locale luni, notează AFP, potrivit agerpres.

“Trăim cel mai mare dezastru din istoria statului Bahia”, a declarat guvernatorul statului, Rui Costa, care de sâmbătă supraveghează o operaţiune comună în zonele afectate cu guvernul federal şi alte state.


Citeşte şi: Talibanii avertizează că nu mai vor niciun amestec străin în Afganistan – Black News

Două noi decese au fost înregistrate în oraşul Itabuna. Un tânăr de 21 de ani a fost luat de curent, iar o femeie de 33 de ani a fost ucisă într-o alunecare de teren, potrivit ultimului raport al guvernului local de luni după-amiază.

“Apa începe să scadă la izvorul râului Cachoeira şi, deşi încet, ne aşteptăm la o ameliorare în zilele următoare”, a declarat guvernatorul.

Casele au ajuns sub apă şi străzile s-au transformat în râuri în mai multe municipii din sudul statului, afectate încă de joi de precipitaţii puternice care au provocat ruperea unor baraje şi revărsări de râuri în weekend.

La Itapetinga, imagini aeriene ale AFP au arătat trei bărbaţi vâslind cu faţa în jos pe o saltea de paie pe o stradă, înconjurată de case unde apa ajunge până la ferestre.

Numărul strămutaţilor aproape s-a dublat de duminică, 62.796 de persoane fiind nevoite să-şi părăsească locuinţa, potrivit Protecţiei civile din Bahia (Sudec).

În plus, 358 de persoane au fost rănite de la începutul ploilor puternice în noiembrie.

În total, se estimează că 116 comune, dintre care cel puţin 100 în situaţie de urgenţă, şi 471.009 persoane sunt afectate de aceste ploi.

Citeşte şi: Poşta din St. Nikolaus a răspuns unui număr record de scrisori trimise lui Moş Crăciun – Black News

“Există o corelaţie” între intensitatea ploilor din nord-estul ţării şi fenomenul La Nina, care provoacă precipitaţii peste normal, a estimat Estael Sias, meteorolog la metSul.

Echivalentul unei luni de apă a căzut în unele municipalităţi, în special în Salvador, capitala statului Bahia, care a primit vineri de cinci ori media istorică de 58 mm pentru luna decembrie, potrivit apărării civile a oraşului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.