20 de persoane judecate în Franța pentru atentatele din 13 noiembrie 2015

Publicat:

Douăzeci de persoane au fost trimise în judecată în Franţa pentru atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi şi 350 de răniţi, a anunţat luni parchetul naţional antiterorist, după patru ani de anchetă cu multiple ramificaţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Între cei 20 se numără cetăţeanul franco-belgian Salah Abdeslam (foto), singurul membru rămas în viaţă din comandourile care au acţionat la 13 noiembrie, şi şase indivizi vizaţi de mandate de arestare internaţionale, între care Osama Atar şi fraţii Clain, toţi trei consideraţi morţi. Belgianul Atar este suspectat că a planificat atentatele când se afla în Siria.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Ordonanţa de punere sub acuzare, un document de 348 de pagini – fără anexe – semnat la 16 martie, poate face obiectul unui apel, ceea ce nu ar urma să întârzie procesul, prevăzut să înceapă în ianuarie 2021 şi să dureze şase luni.

Calendarul judiciar a fost însă pus sub semnul incertitudinii de noul coronavirus, ministrul justiţiei, Nicole Belloubet, ordonând duminică închiderea tuturor tribunalelor, a căror activitate va fi restrânsă la litigiile “esenţiale”.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

La 13 noiembrie 2015, trei comandouri formate din nouă oameni au atacat în mai multe puncte capitala franceză – sala de concerte Bataclan, mai multe terase şi restaurante din centrul Parisului şi zona Stade de France, de la Saint-Denis (la nord de Paris). În atacurile coordonate au murit 130 de persoane, iar cel puţin 350 au fost rănite.

Salah Abdeslam, arestat pe 18 martie 2016 la Bruxelles, este suspectat că a transportat dinspre Europa Centrală zece membri ai celulei teroriste care a organizat aceste atacuri, dar şi atentatele din 22 martie 2016 de la aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, soldate cu uciderea a 32 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.