X

20 Mai – Ziua mondială a albinelor

20 Mai – Ziua mondială a albinelor

În fiecare an, la data de 20 Mai este marcată Ziua mondială a albinelor. Albinele joacă un rol crucial în creșterea randamentului culturilor şi promovarea siguranței alimentare, precum și în atenuarea schimbărilor climatice și a conservării mediului.

În prezent, populațiile de albine au scăzut dramatic din cauza schimbărilor climatice, diminuării suprafețelor pădurilor și a pășunilor cu plante melifere și utilizării intensive a pesticidelor. O treime din producția agricolă la nivel mondial depinde de polenizarea realizată cu precădere de albine, iar dispariția acestora amenință siguranța alimentației globale, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Ziua mondială a albinelor vine să evidențieze importanța lor pentru umanitate şi necesitatea protejării acestora, cât şi a altor polenizatoare.

„ANSA transmite sincere felicitări tuturor apicultorilor din țara noastră care, în pofida multor dificultăți, reușesc să facă față provocărilor și să transmită pasiunea generațiilor următoare,” se menționează în mesajul agenției.

Tags: 20 Maia albinelorZiua mondială
Categorii: DiverseȘtirile zilei