X

200 de copii din Ucraina au ales să meargă în clasa I la Chișinău

200 de copii din Ucraina au ales să meargă în clasa I la Chișinău

Aproximativ 200 de copii refugiați din Ucraina au solicitat înmatricularea în clasa întâi, în 31 de școli din Chișinău. Direcția generală educație, tineret și sport menționează că 159 de copii ucraineni vor frecventa instituțiile municipale cu predare în limba rusă, 31 de copii au fost înmatriculați în școlile cu predare în limba ucraineană și șapte persoane au ales instituțiile cu predare în limba română, transmite IPN.

Cei mai mulți copii refugiați din Ucraina au solicitat înmatricularea în clasa întâi la gimnaziul „Taras Șevcenko” din sectorul Râșcani al capitalei. În instituție au loc lucrări de reparație capitală. Până la 25 august, vor fi reabilitate capital sălile de la etajul întâi. De asemenea, la cabinetul psihologului și cabinetul medical vor fi realizate lucrări de reabilitare pentru a asigura un mediu educațional adecvat, precizează DGETS.

Administrația gimnaziului a recepționat 50 de cereri din partea familiilor refugiaților din Ucraina. În anul de studiu 2024-2025, copiii refugiați vor învăța în limba ucraineană, inițiativă susținută de Primăria municipiului Chișinău.

Până în prezent, au fost depuse 9772 de cereri pentru înmatriculare în clasa I în instituțiile municipale de învățământ.

Tags: 200 de copiiau ales să meargăclasa Idin Ucrainala Chișinău
Categorii: Știrile zilei