X

200 de grădinițe vor fi dotate în cadrul Proiectului ‘Îmbunătățirea Calității Educației’

200 de grădinițe vor fi dotate în cadrul Proiectului ‘Îmbunătățirea Calității Educației’

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista grădinițelor care vor beneficia de dotare cu echipamente, mobilier și materiale didactico-metodice în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”. În urma concursului au fost selectate 200 de instituții de educație timpurie din întreaga țară.

Suma totală a bunurilor se ridică la 1.336.800 dolari SUA. Dotările instituțiilor sunt finanțate de către Banca Mondială, grație acordului de grant încheiat între Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în calitate de administrator al Parteneriatului pentru Învățarea Timpurie (ELP), potrivit tvrmoldova.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

În total, 727 instituții de educație timpurie din țară au completat formularul pentru participare la concurs. Selecția instituțiilor s-a făcut luând în considerare mai multe criterii. Prioritate au avut instituțiile care au demonstrat o tendință de păstrare sau creștere a numărului de copii în ultimii 3 ani, instituțiile care și-au propus să crească numărul copiilor de 0-3 ani încadrați în serviciile educaționale și a copiilor în situații de risc. De asemenea, în cadrul selecției grădinițelor s-a luat în calcul numărul copiilor, media copiilor în grupe, numărul preșcolarilor cu CES încadrați, inclusiv a copiilor refugiați.

Instituțiile selectate vor fi contactate pentru detalii privind condițiile ulterioare de dotare și semnare a unor angajamente privind extinderea numărului copiilor de 0-3 ani, dar și asigurării transparenței, vizibilității pachetelor primite și a sursei de finanțare.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: echipamentegrădiniţemobilierMoldova
Social