În 2018 ar putea avea loc ”un război total” între Israel şi Hezbollah (Robert Gates)

Publicat:

Fostul ministru american al apărării Robert Gates a afirmat marţi că s-ar putea ca în 2018 să aibă loc ”un război total” între Israel şi miliţia şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, relatează agenţia Xinhua, conform agerpres .

Gates a făcut declaraţia respectivă în Dubai, în cadrul summitului anual al Forumului Strategiei Arabe, aflat la cea de-a 10 ediţie.


Deoarece Hezbollahul a ajutat regimul sirian să învingă gruparea Stat Islamic, acest fapt ”ar putea încuraja miliţia să întreprindă atacuri împotriva Israelului”, a estimat Gates, fost ministru al apărării în timpul preşedinţilor George W. Bush şi Barack Obama.

La rândul său, Israelul ar putea simţi că ”Hezbollahul devine o problemă căreia trebuie să-i facă faţă”, a adăugat Gates.

Citește și :  O importantă televiziune de ştiri din Polonia a fost amendată cu o sumă RECORD

Hezbollahul a susţinut regimul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad în lupta sa împotriva grupării Stat Islamic şi a altor organizaţii în Siria trimiţând combatanţi şi arme.

În vara lui 2006, între Hezbollah şi Israel a fost un război care a durat 34 de zile şi, de atunci, au avut loc schimburi de focuri sporadice de-a lungul frontierei libanezo-israeliene.

Robert Gates se aşteaptă la o creştere a tensiunilor între Iranul şiit şi statele arabe sunnite conduse de Arabia Saudită, deoarece ”Iranul încearcă în continuare să-şi sporească influenţa şi să intervină în Orientul Mijlociu”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.