X

21 de oameni au murit în explozia produsă la o moschee din Kabul – VIDEO

Explozia produsă miercuri seară la o moschee din Kabul a cauzat moartea a 21 de persoane, a anunţat joi poliţia din capitala afgană, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”Ieri, o explozie s-a produs într-o moschee (…) în timpul slujbei de seară. Ca rezultat, 21 dintre concetăţenii noştri au murit ca martiri şi 33 au fost răniţi”, a declarat într-un comunicat Khalid Zadran, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Citeşte şi: Presa israeliană îl compară pe Viktor Orban cu Nicolae Ceauşescu! Asemănările sunt izbitoare: Naţionalism exacerbat, antisemitism şi aversiunea pentru democraţie – Black News

”Deflagraţia a fost cauzată de explozibili plasaţi în moscheea” sunită, situată în nord-vestul capitalei afgane, a adăugat el.

ONG-ul italian Emergency, care activează într-un spital din Kabul, a menţionat că cinci copii figurează printre persoanele internate în urma exploziei.

Moscheea Sediqia vizată de explozie, se află în cartierul sunit Khair Khana şi dispune, de asemenea, de o şcoală coranică.

Acest atac intervine la o săptămână după moartea unui demnitar religios taliban şi a fratelui său, ei fiind ucişi într-un atac sinucigaş într-o şcoală coranică din Kabul, revendicat de organizaţia Stat Islamic.

Liderul religios respectiv, Rahimullah Haqqani, era cunoscut pentru retorica sa vehementă împotriva Statului Islamic.

Citeşte şi: Românul CĂUTAT de FBI în toată lumea a fost arestat la Budapesta – Black News

Numărul atentatelor în Afganistan s-a redus după preluarea puterii la Kabul de către talibani, în urmă cu un an. Totuşi, atacuri cu bombă au avut loc mai ales la finalul lunii aprilie, în timpul lunii sfinte a Ramadanului, şi la sfârşitul lunii mai, zeci de persoane fiind ucise.

Majoritatea atacurilor au fost revendicate de Stat Islamic, care vizează în principal minorităţile religioase afgane şiită şi sikh, dar şi pe talibani. 

Tags: AfganistankabulKhair KhanaKhalid ZadranmoscheeMoscheea SediqiaRahimullah Haqqanistat islamictalibani
Categorii: Știrile zilei