21 de oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din Uganda

Publicat:

Bilanţul deceselor în urma inundaţiilor declanşate în weekend de ploile abundente din estul Ugandei a crescut la 21, a anunţat luni Societatea ugandeză de Cruce Roşie (URCS), informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Esther Davinia Anyakun, secretar de stat pentru ajutoare, dezastre şi refugiaţi în Uganda, a declarat că şapte dintre persoanele decedate au fost găsite în Mbale, în timp ce trei au fost localizate în Kapchorwa, duminică seara.


Citeşte şi: O camionetă a căzut într-o prăpastie din Peru (VIDEO)! 16 oameni au murit! – Black News

Purtătoarea de cuvânt a URCS, Irene Nakasiita, a declarat că alte 11 cadavre au fost recuperate luni dimineaţă în zona râului Nabiyonga, ridicând la 21 numărul deceselor.

“Ploile au provocat numeroase ravagii care depăşesc capacitatea individuală şi comunitară. Solicităm publicului larg să evite toate cursurile de apă potenţiale, atât pe dealuri, cât şi în văi, zone predispuse la alunecări de teren; nu vrem să pierdem mai multe vieţi”, a spus ministrul.

URCS a declarat că mii de persoane au fost strămutate în urma ploilor abundente, iar peste 1.000 de gospodării au fost afectate în districtele învecinate, în timp ce alte patru regiuni sunt în alertă maximă.

Departamentul naţional de meteorologie a avertizat, cu două zile înainte de producerea incidentului, că în luna august sunt aşteptate ploi abundente în zonele situate în nord, est şi vest.

Potrivit datelor guvernamentale, peste un milion de persoane au avut de suferit în 2021 de pe urma ploilor abundente şi a inundaţiilor.

Citeşte şi: Cel mai vast incendiu al anului din California continuă să facă ravagii – Black News

Comisarul din Mbale, Ahamada Waashaki, a declarat duminică pentru AFP că printre cadavrele găsite se numără şi cel al unui soldat, adăugând că “sunt multe distrugeri, drumuri întrerupte, clădiri scufundate în urma ploilor abundente”.

Premierul Robinah Nabbanja a vizitat Mbale, situat la aproximativ 300 de kilometri est de capitala Kampala. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.