22 de migranţi în drum spre insula Mayotte au murit în largul Madagascarului

Publicat:

Douăzeci şi doi de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune pe drum spre insula franceză Mayotte, în Oceanul Indian, au murit într-un naufragiu care a avut loc sâmbătă în largul Madagascarului, au anunţat luni autorităţile maritime malgaşe, informează AFP, potrivit agerpres.

“Patruzeci şi şapte de persoane au fost declarate că urcaseră pe ambarcaţiune, cu intenţia de a ajunge în Mayotte, însă s-a produs un naufragiu. Douăzeci şi trei de pasageri au putut fi salvaţi. Trupurile a 22 de persoane au fost găsite”, a precizat Autoritatea Portuară Maritimă şi Fluvială (APMF) din Madagascar într-un comunicat.


Citeşte şi: Papa Francisc: ‘Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc’ – Black News

Căutările continuă după naufragiul care a avut loc sâmbătă în largul districtului Ambanja, punctul cel mai nordic al insulei Madagascar. Coasta cea mai apropiată a insulei se situează la puţin peste 350 de km de departamentul francez.

Marina, jandarmeria, autorităţile vamale, dar şi simpli pescari au participat la operaţiunile de salvare, potrivit APMF.

Naufragii ale ambarcaţiunilor “kwassa kwassa”, mici ambarcaţiuni de pescuit cu motor utilizate de traficanţii de migranţi, au loc în mod regulat pe ruta maritimă ce leagă insulele Comore sau Madagascar de Mayotte.

Numeroşi migranţi africani şi comorieni încearcă în fiecare an să ajungă ilegal în arhipelag, jumătate din populaţia căruia este străină. Insula Anjouan din Comore este situată la numai 70 de km de Mayotte.

Din 2019, statul francez şi-a sporit în mod considerabil mijloacele de luptă împotriva acestei imigranţii ilegale, în special prin prezenţa continuă pe mare a unor nave de interceptare şi a unei supravegheri aeriene. În timpul vizitei pe care a întreprins-o în decembrie la Mayotte, ministrul de interne francez Gerald Darmanin a exprimat dorinţa de a întări lupta împotriva traficanţilor de migranţi.

Citeşte şi: Un mort şi 39 de răniţi într-un carambol uriaş în Ungaria din cauza unei furtuni de praf – Black News

În 2021, 6.355 de migranţi şi 324 de traficanţi au fost arestaţi, iar 459 de ambarcaţiuni au fost distruse, potrivit autorităţilor franceze.

Nu există statistici fiabile cu privire la numărul de morţi în aceste traversări ilegale de mare risc. Potrivit unui raport al Senatului francez publicat la începutul anilor 2000, circa o mie de oameni mor aici în fiecare an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Programul detaliat al Zilei Naționale a Vinului 2024

Programul detaliat al Zilei Naționale a Vinului 2024 În primul weekend al lunii octombrie Piața Marii Adunări Naționale va găzdui cea de-a XXIII-a ediție a...

Cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a reluat activitatea

Cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a reluat activitatea Primăria Chișinău anunță că, începând de ieri, cantina socială din sectorul Centru al Capitalei și-a...

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană Disidentul rus Mihail Hodorkovski a comentat pe X investigația realizată de o...

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost declarat „persona non grata” în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.