X

22 migranţi, daţi dispăruţi după naufragiul ambarcaţiunii lor în largul insulei italiene Lampedusa

Douăzeci şi doi de migranţi africani sunt daţi dispăruţi după naufragiul ambarcaţiunii lor în largul insulei italiene Lampedusa, a indicat sâmbătă marina tunisiană, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Într-un comunicat, marina tunisiană, care a recuperat din Marea Mediterană cadavrul unui migrant, a precizat că a salvat 25 de migranţi în timpul participării la o operaţiune de salvare la 100 de km nord-vest de Lampedusa.

Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

Migranţii salvaţi, de diferite naţionalităţi africane, au fost duşi în Tunisia. Ei au declarat că ambarcaţiunea în care se aflau plecase pe mare în noaptea de vineri spre sâmbătă de la Sidi Mansour, provincia tunisiană Sfax. La bordul ambarcaţiunii se aflau 48 de persoane.

Operaţiunea de salvare a fost întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În pofida crizei sanitare legate de pandemia de COVID-19, migraţia clandestină dinspre nordul Africii – în special dinspre Tunisia şi Libia – către Europa a continuat, mai ales spre ţărmurile Italiei, unde migranţii speră să găsească locuri de muncă şi perspective pentru o viaţă mai bună.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Tags: Lampedusamarea mediteranamigrantiSidi MansourTunisia
Categorii: Diaspora