23 de cetăţeni turci s-au refugiat în Grecia pentru a cere azil, invocând persecuţii politice

Publicat:

Mai mult de 20 de cetăţeni turci care spun că sunt persecutaţi în ţara lor din motive politice s-au refugiat în Grecia pentru a cere azil, a relatat marţi portalul de ştiri elen Skai, transmite dpa, scrie agerpres.

Conform Skai, 23 de turci, printre care copii, au traversat apele Mediteranei cu barca din portul turc Cesme până pe insula elenă Chios în ziua de 6 august.


Toţi au solicitat azil în Grecia.

Citește și : Sirian arestat în Germania sub suspiciunea de implicare în crime de război

Unul dintre refugiaţi a spus pentru Skai că a lucrat ca poliţist în Turcia până când el şi familia sa au început să primească ameninţări.

El a mai afirmat că a plătit 5.000 de euro pentru călătorie.

Un alt refugiat a spus că a fost ofiţer vamal şi că i-a plătit 2.000 de euro proprietarului bărcii care l-a adus în Grecia.

Cetăţenii turci care ajung în Grecia sunt trataţi separat de alţi migranţi şi sunt transferaţi la Atena pentru procedurile de azil.

Deşi autorităţile elene nu publică cifre oficiale, mass-media estimează că mii de persoane au sosit din Turcia, mulţi intrând ca turişti înainte de declanşarea pandemiei.

Citește și : Numărul cazurilor de depresie în Marea Britanie s-a dublat în perioada pandemiei

Cel mai cunoscut caz de tentativă de a obţine azil s-a petrecut în timpul puciului eşuat împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, când opt militari au fugit în Grecia cu un elicopter al armatei.

Atena refuză în continuare extrădarea lor în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.