23 de milioane de nemţi au căzut în plasa hackerilor anul trecut

Publicat:

Un număr de 23 de milioane de persoane au fost victime ale criminalităţii informatice în 2017 în Germania, echivalentul a circa 38% din totalul adulţilor care se află cu regularitate online, a informat marţi compania americană de securitate informatică Norton by Symantec, relatează DPA, conform agerpres.

Compania a estimat că pagubele totale se ridică la aproximativ 2,2 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari).


Citeşte şi: Acum s-a aflat de ce a fugit! Dezertorul nord-coreean comisese o crimă în ţara sa natală

Furturile de identitate, atacurile de tip ransomware (cerere de răscumpărare) şi fraudele cu carduri de credit se numără printre principalele infracţiuni, a precizat Norton.

Compania efectuează un studiu anual privind criminalitatea informatică în circa 20 de ţări. În întreaga lume, 978 milioane de utilizatori au fost victime ale atacurilor informatice.

Potrivit studiului, majoritatea victimelor sunt utilizatori obişnuiţi care dau dovadă de ‘un anumit grad de neglijenţă’ atunci când se află online.

‘Mulţi oameni dau dovadă de o neglijenţă periculoasă’, a spus managerul Norton, Nick Shaw.

Citeşte şi: ALERTĂ de tsumani după un megaCUTREMUR în Alaska

Potrivit studiului, 7% dintre utilizatorii germani au fost afectaţi de atacuri de tip ransomware, datele lor fiind blocate şi o cerere de răscumpărare a fost trimisă în schimbul deblocării acestora.

Norton a precizat că aproximativ una din zece victime a plătit, iar compania îi sfătuieşte pe utilizatorii de computere să facă o copie de rezervă a datelor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.