X

24 de morţi în urma unui accident de autobuz provocat de revărsarea unui râu în sud-estul Marocului (nou bilanţ)

Accidentul de autobuz, provocat de revărsarea unui râu în urma inundaţiilor care au afectat sud-estul Marocului, s-a soldat cu 24 de morţi, potrivit unui nou bilanţ oficial prezentat vineri, informează AFP, scrie agerpres.

Autobuzul s-a răsturnat la traversarea unui pod în apropierea unui sat din provincia Errachidia în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, au precizat autorităţile locale, care raportaseră luni 17 decese.

Citește și : BoJo se declară ‘prudent optimist’ cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

Între timp, echipele de salvare au descoperit cadavrele a alţi şapte pasageri, dintre care cinci vineri, au adăugat autorităţile.

Dat dispărut iniţial, şoferul a fost găsit şi transportat luni la spitalul din Errachidia. Potrivit autorităţilor, problema posibilei sale responsabilităţi se află în centrul anchetei judiciare deschise în acest caz.

Accidentul s-a soldat şi cu rănirea, în grade diferite, a circa 30 de persoane.

Marocul a fost afectat recent de o serie de furtuni violente, care au provocat o viitură de amploare pe un teren de fotbal din regiunea Taroudant (sudul ţării), urmate de inundaţii soldate cu importante pagube materiale în mai multe localităţi.

Citește și : Noul preşedinte al Camerei inferioare a parlamentului britanic va fi ales pe 4 noiembrie

Situată la marginea deşertului, regiunea Drâa-Tafilalet, unde se află provincia Errachidia, este afectată de fenomene climatice extreme, cu secetă şi viituri şi o topografie accidentată care accentuează amploarea inundaţiilor.

Tags: autobuzDrâa-TafilaletErrachidiainundatiiTaroudant
Categorii: Sinteze