X

25 de jihadişti, ‘neutralizaţi’ în Sahel în cadrul misiunii Barkhane (armata franceză)

Aproximativ 25 de jihadişti au fost ”neutralizaţi” de forţele militare franceze din cadrul misiunii Barkhane şi de aliaţii lor africani, în cursul a două operaţiuni separate, a anunţat joi armata franceză, cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron în Niger, relatează AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunile s-au concentrat în zona Liptako-Gourma, o regiune transfrontalieră ce se învecinează cu Mali, Burkina Faso şi Niger, epicentrul crizei din Sahel.

Citește și : Parlamentul European îi cere Chinei să închidă ‘taberele de reeducare’ din regiunea Xinjiang

În noaptea de 14 spre 15 decembrie, un atac cu elicoptere în regiunea Ménaka (estul Mali) ”a făcut posibilă scoaterea din acţiune a 12 membri” ai organizaţiei Statul Islamic în Sahara Mare (EIGS), a declarat colonelul Frédéric Barbry, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei franceze, în timpul unei conferinţe de presă.

În nordul Burkina Faso, pe 9 decembrie, forţele Barkhane “au reperat un grup de indivizi înarmaţi şi echipaţi cu motociclete care pregăteau în mod clar un atac de amploare”, a precizat purtătorul de cuvânt. ”O patrulă a fost angajată (în lupte) şi a lansat patru bombe. Aproximativ cincisprezece terorişti şi motocicletele lor au fost neutralizate”, a adăugat sursa citată.

Citește și : ATAC ARMAT în apropierea sediului serviciilor secrete ruse (presă)

La 10 decembrie, 71 de soldaţi nigerieni au murit într-un atac asupra unei tabere militare la Inates, cel mai sângeros din istoria ţării. Atacul a fost revendicat de jihadişti ai SI.

Tags: BarkhaneBurkina FasojihadistiLiptako-GourmaMaliNiger
Categorii: Știrile zilei