X

25 de soldaţi răniţi și 7 dispăruți în urma exploziei accidentale a unui obuz la o bază militară din sud-estul Turciei(autorităţi)

Cel puţin 25 de soldaţi turci au fost răniţi şi şapte sunt daţi dispăruţi vineri după explozia “accidentală” a unui proiectil de artilerie la o bază militară din sud-estul Turciei, au anunţat autorităţile, citate de AFP,  potrivit Agerpres.

Ministerul turc al Apărării a explicat într-un comunicat că “accidentul” s-a produs în timpul unui trageri cu armament greu la baza militară Süngü Tepe, în provincia Hakkari, aproape de frontierele cu Irakul şi Iranul.

Citește și : Norvegia suspendă noile licenţe pentru exporturile de arme către Arabia Saudită

În total, 25 de militari au fost internaţi pentru răni a căror gravitate nu a fost precizată iar autorităţile încearcă să localizeze şapte soldaţi dispăruţi, a indicat ministerul, care a adăugat că a fost deschisă o anchetă.

Guvernoratul Hakkari a precizat într-un comunicat că o “muniţie defectă” a explodat la un “tir de artilerie”.

Nu este clar pentru moment dacă această explozie s-a produs în cadrul unei misiuni de luptă sau în timpul unui exerciţiu, notează AFP.

Sud-estul Turciei cu majoritate kurdă este zguduit de mai mulţi ani de lupte violente între armata turcă şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare considerată “teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Citește și : Sebastian Kurz: Austria are o responsabilitate pentru evrei

Turcia bombardează regulat bazele PKK din nordul Irakului.

După un scurt armistiţiu, luptele s-au reluat în 2015, spulberând speranţele unei soluţionări paşnice a acestui conflict care s-a soldat cu peste 40.000 de morţi din 1984.

Tags: baza militaraHakkariIrakIransoldatiSüngü Tepe
Categorii: Diaspora