250 de balene au eşuat pe o insulă din Noua Zeelandă

Publicat:

Un grup de aproximativ 250 de balene-pilot a eşuat pe o insulă îndepărtată a Noii Zeelande, la doar câteva zile după ce alte 215 balene au murit în aceeaşi zonă, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit activiştilor de mediu, o eşuare în masă a unor balene-pilot pe Insula Pitt a fost raportată luni. Sâmbătă, 215 balene-pilot au murit pe Insula Chatham, cea mai mare insulă a arhipelagului cu acelaşi nume, la aproximativ 40 de kilometri nord de locul indicat luni.


Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

Project Jonah, o organizaţie caritabilă care ajută la salvarea mamiferelor marine, a declarat că din cauza riscului pentru animale şi oameni, balenele au fost rareori repuse în apă în cazul în care eşuează în zonă.

Pe Insula Pitt există un singur ranger al Departamentului pentru Conservare, aşa că o echipă a fost mobilizată de pe Insula Chatham.

“Din nou, aceasta este o parte incredibil de izolată şi îndepărtată a lumii, cu o populaţie mică şi cunoscută pentru marii rechini albi, care reprezintă un pericol pentru atât pentru oameni, cât şi pentru balene”, a precizat Project Jonah pe Facebook.

Rangerii au fost nevoiţi să eutanasieze balenele care au fost găsite în viaţă sâmbătă.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

Episoadele de eşuare în masă nu sunt neobişnuite în Insulele Chatham, cel mai mare eveniment de acest fel fiind înregistrat în 1918, când peste 1.000 de balene au murit într-o singură eşuare.

Insulele Chatham se află la aproximativ 840 de kilometri în largul coastei de est a Insulei de Sud a Noii Zeelande.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

"No more 'Olé'"! Preşedintele Columbiei interzice coridele Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a promulgat luni o lege care interzice coridele în ţară, marcând astfel sfârşitul unei...

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal...

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina De marți, 23 iunie, în regiunea de sud a Rusiei, Belgorod, se restricționează accesul...

VIDEO – Captură uriaşă de droguri la Cahul. Marfa valorează o avere pe piaţa neagră

Captură uriaşă de droguri la Cahul. Marfa valorează o avere pe piaţa neagră Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI, împreună cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.