Peste 250 de scriitori condamnă eşecul anchetei privind asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia

Publicat:

Margaret Atwood şi Salman Rushdie s-au alăturat luni celor peste 250 de scriitori care condamnă eşecul autorităţilor din Malta de a face lumină în cazul asasinării jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Ancheta în desfăşurare nu ”îndeplineşte standardele de independenţă, imparţialitate şi eficienţă obligatorii sub incidenţa legislaţiei internaţionale pentru drepturile omului”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de PEN International.


Citește și : Casa Albă ia în considerare noi sancţiuni contra Moscovei (Sarah Sanders)

Grupul scriitorilor internaţionali, care iau poziţie la şase luni după moartea jurnalistei Caruana Galizia, au acuzat de asemenea un oficial maltez de rang înalt pentru ofense aduse memoriei reporteriţei asasinate.

Jason Micallief, directorul evenimentului Valletta – Capitală culturală europeană 2018, a ridiculizat-o public în mod repetat pe Caruana Galizia pe reţelele de socializare, se mai precizează în scrisoarea deschisă.

Micallief ar fi ”dispus îndepărtarea afişelor în care se cerea dreptate pentru moartea acesteia şi a cerut ca memorialul temporar să fie îndepărtat”, mai spune PEN International.

Semnatarii scrisorii solicită Comisiei Europene să investigheze comportamentul lui Micallief şi îi cer demisia dacă acţiunile acestuia sunt confirmate.

”Nu putem tolera batjocorirea asasinării unui jurnalist în inima Uniunii Europene, în special din partea autorităţilor care au ca misiune promovarea presei şi culturii Uniunii Europene”, se mai spune în încheierea scrisorii deschise.

Asasinarea la 16 octombrie a jurnalistei Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a provocat un val de indignare pe plan internaţional.

Citește și : Curtea Supremă a SUA respinge apelul înaintat de Rod Blagojevich care a încercat să vândă locul lui Barack Obama în Senat

Într-un eveniment separat care a avut loc luni, 18 instituţii de presă, printre care şi Die Zeit, NDR, WDR şi Sueddeutsche Zeitung din Germania, şi-au unit forţele pentru a onora memoria jurnalistei Caruana Galizia.

Instituţiile de presă menţionate vor lucra pentru a duce la bun sfârşit anchetele neterminate ale jurnalistei, iar concluziile acestor reportaje vor fi publicate începând de marţi în cadrul proiectului intitulat ”Daphne”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.