X

26 august nu va fi declarată zi liberă pentru bugetari

26 august nu va fi declarată zi liberă pentru bugetari

26 august nu va fi declarată zi de odihnă pentru bugetari, așa cum era în anii precedenți. Precizarea a fost făcută pentru Ziarul de Gardă de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Contactat de Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a confirmat că nu există pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Guvern a unui proiect privind declararea zilei de 26 august ca zi liberă. Responsabilul de la Executiv a amintit că astfel de decizii sunt anunțate din timp, iar în cazul în care unii funcționari vor dori să-și ia o zi liberă o pot face în condițiile legii, potrivit zdg.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Potrivit legislației, 27 august și 31 august sunt considerate zile de sărbătoare nelucrătoare, atunci când se marchează Ziua Independenţei și respectiv Ziua Limbii Române.

Guvernul a anunțat anterior că, de Ziua Independenței, pe scena din PMAN vor evolua Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, interpreta din Suedia, Loreen, care a câștigat Eurovision 2023, dar și alți artiști care vor fi anunțați în perioada următoare.

Anul acesta, în R. Moldova 113 zile sunt declarate libere, iar 253 – lucrătoare.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: Daniel Vodăguvernliber
Politică