27 de tone de cocaină, confiscate în portul Anvers în urma anchetei privind reţeaua de comunicaţii criptate Sky ECC

Publicat:

Serviciile vamale belgiene au confiscat din 20 februarie până acum 27 de tone de cocaină în portul Anvers în urma anchetei privind reţeaua de comunicaţii criptate Sky ECC, a anunţat luni procuratura printr-un comunicat preluat de AFP, potrivit agerpres.   

Valoarea pe piaţă a drogurilor confiscate este de 1,382 miliarde de euro, a precizat parchetul din Anvers. Cea mai mare captură a avut loc vineri noaptea, când au fost descoperite într-un container aproape 11 tone de cocaină.


Citește și : Preşedinta Slovaciei RECUNOAŞTE meritele ostaşilor români pentru eliberarea Bratislavei

La anchetă au colaborat poliţia federală judiciară, parchetul federal şi procurorii locali.

În 9 martie, în Belgia a avut loc o operaţiune de mare amploare a poliţiei împotriva infracţiunilor organizate, după ce autorităţile federale au decriptat circa 500 de mesaje trimise de pe telefoane securizate vândute de firma Sky ECC, cu sediul central în Canada. Investigaţiile au durat mai mult de doi ani. Percheziţiile au dus la 48 de arestări, la confiscarea de arme, uniforme de poliţie şi bani – 1,2 milioane de euro.

Reţeaua respectivă este anchetată şi în Franţa, unde la sfârşitul lui martie au fost inculpaţi cinci suspecţi, sub acuzaţia că au revândut unor traficanţi mai multe telefoane criptate.

Citește și : Viktor Orban pune pumnul în gura presei maghiare

Directorul general şi un alt manager al companiei Sky Global, care furnizează Sky ECC, au fost la rândul lor inculpaţi în Statele Unite. Ei sunt suspectaţi de complicitate cu traficanţi de droguri, pentru protejarea comunicaţiilor.

Procuratura din Anvers a explicat că în mesajele interceptate ‘contrabanda internaţională cu cocaină joacă un rol important’, iar pe baza datelor obţinute au avut loc din 20 februarie ‘zeci de confiscări’ de cocaină; anchetele continuă, a mai precizat parchetul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.