X

Rusia spune că nu intenționează să blocheze YouTube sau să se deconecteze de la internet

Rusia nu intenționează să blocheze YouTube, a declarat marți ministrul pentru Dezvoltare Digitală, recunoscând că după o astfel de măsură ar avea probabil de suferit utilizatorii ruși, informează mediafax.

Rusia a blocat alte platforme străine de socializare, dar, în ciuda lunilor de amenzi și amenințări împotriva YouTube pentru că nu a reușit să șteargă conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal și pentru că a restricționat accesul la unele mass-media rusești, nu a reușit să dea „o lovitură fatală” YouTube, anunță Reuters.

Citește și : Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO nu este o problemă pentru Rusia

Cu aproximativ 90 de milioane de utilizatori lunari în Rusia, YouTube este extrem de popular și joacă un rol important în economia digitală.

Deși Rusia dispune de versiuni naționale ale altor rețele sociale, nu a apărut încă o alternativă viabilă la YouTube la o asemenea scară.

„Nu plănuim să închidem YouTube”, a declarat Maksut Shadaev, care este și ministru al comunicațiilor și mass-mediei: „Înainte de toate, atunci când restricționăm ceva, ar trebui să înțelegem clar că utilizatorii noștri nu vor avea de suferit”.

Citește și : Germania menţine OBLIGATIVITATEA măştii în aeroporturi şi aeronave

Concurența este motorul progresului, iar blocarea este o măsură extremă, a declarat el în fața unui auditoriu vast, format în majoritate din tineri ruși, la un forum educațional.

Rusia a restricționat accesul la Twitter, la Facebook și Instagram la începutul lunii martie. În aprilie, a promis că va pedepsi Google pentru că a blocat la nivel global pe YouTube presa rusă finanțată de stat, acuzând-o că răspândește informații false despre ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială în Ucraina.

Tags: internetMaksut ShadaevrusiaYoutube
Categorii: Diaspora