28 de oameni au murit în alunecările de teren din Columbia

Publicat:

Cel puţin 28 de trupuri neînsufleţite au fost găsite în urma alunecărilor de teren produse duminică într-o zonă rurală din sud-vestul Columbiei, afectată de ploi torenţiale, conform celui mai recent bilanţ anunţat luni de autorităţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunile de căutare au fost suspendate odată cu lăsarea întunericului, după ce salvatorii au găsit alte unsprezece trupuri neînsufleţite în cea de-a doua zi de săpături într-o zonă rurală din localitatea Roses, în departamentul Cauca, a scris pe Twitter organismul naţional pentru gestionare situaţiilor de dezastru, UNGRD. Operaţiunile urmează să fie reluate marţi.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Aceste descoperiri au ridicat bilanţul catastrofei la 28 de morţi, a adăugat organismul.

Echipele de salvare s-au angajat într-o cursă contra cronometru pentru a încerca să îi găsească pe locuitorii daţi dispăruţi, în timp ce ploile torenţiale continuă să se abată asupra regiunii.

Şansele de supravieţuire rămân slabe, au precizat echipele de salvare. “Solul argilos devine compact şi nu lasă nicio posibilitate de a respira” pentru o persoană îngropată sub pământ, a explicat căpitanul de pompieri Juan Carlos Ganan.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Alunecarea de teren, produsă duminică la primele ore şi provocată de ploile torenţiale, a îngropat opt case din satul Rosas.

Preşedintele ţării, Ivan Duque, s-a deplasat duminică la faţa locului şi a anunţat acordarea de ajutoare guvernamentale sinistraţilor.

Între 1 şi 21 aprilie, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în Columbia din cauza alunecărilor de teren sau fulgerelor, potrivit UNGRD.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.