286 de suspecţi arestaţi şi 22 de grupări de traficanţi de persoane destructurate în urma unei ample operaţiuni internaţionale

Publicat:

O amplă operaţiune internaţională de poliţie în mediile de traficanţi de persoane, desfăşurată între 5 şi 9 iulie, a dus la arestarea a 268 de suspecţi şi destructurarea a 22 de grupări infracţionale, a informat luni Interpol, transmite AFP, potrivit agerpres.  

‘Operaţiunea Liberterra oferă o imagine pe cinci zile a situaţiei acestui trafic internaţional şi a motivaţiei principale a acestor reţele infracţionale foarte bine organizate: profitul’, a declarat într-un comunicat Jürgen Stock, secretarul general al Interpol.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

‘Cu 22 de grupări destructurate, ea arată de asemenea ce se poate realiza cu ajutorul unei acţiuni globale, coordonate a forţelor de ordine’, a adăugat el.

Operaţiunea Liberterra, coordonată de Interpol, a mobilizat forţe de ordine din 47 de ţări, care au efectuat în jur de 500.000 de inspecţii la puncte de control, în aeroporturi sau în zone prioritare identificate de serviciile de informaţii.

Ea a permis salvarea a 430 de victime ale traficului de fiinţe umane şi identificarea a 4.000 de migranţi clandestini originari din 74 de ţări diferite.

Mulţi dintre aceştia au avut nevoie de asistenţă medicală, psihologică şi de cazare, fiind preluaţi de serviciile de profil.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

În cadrul operaţiunii, autorităţile sudaneze au salvat 253 de persoane şi au arestat 32 de suspecţi, iar paza de coastă tunisiană a acordat asistenţă unui număr de 69 de migranţi africani după ce a primit un apel de ajutor.

În urma operaţiunii, susţinută de Europol, Organizaţia Internaţională pentru Migraţii şi Biroul Naţiunilor Unite contra drogurilor, au fost deschise 60 de noi anchete transfrontaliere, mai precizează organizaţia de poliţie cu sediul la Lyon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.