29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca ar fi ascunse într-o fabrică de lângă Roma

Publicat:

29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca ar fi ascunse într-o fabrică din Italia, lângă Roma. O anchetă a Uniunii Europene arată că o parte dintre acestea ar fi fost destinate exportului către Marea Britanie, potrivit mediafax.

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.


Citește și : Etna ERUPE din nou! Aeroportul din Catania a fost ÎNCHIS

Premierul Mario Draghi l-a informat pe ministrul Sănătății, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârșitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit și descoperite de autoritățile italiene în urma anchetei declanșate de Comisia Europeană.

Informația a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele Astrazeneca” au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piața internă.

Citește și : Spitalele din Ungaria sunt la limită: ‘EVITAŢI să vă infectaţi!’

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună și a început producția în septembrie anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimisă în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt în 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles și Londra sunt într-o luptă continuă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.