X

29 de taiwanezi condamnați la închisoare după ce au fost deportaţi din Spania pentru fraude în telecomunicaţii

Un tribunal din Beijing a condamnat joi 29 de persoane din Taiwan care fuseseră deportate din Spania la până la 14 ani închisoare pentru fraude în domeniul telecomunicaţiilor, a anunţat presa de stat, o parte dintr-o serie de deportări deplânse de Taiwan ca abuzuri ale drepturilor omului, relatează joi Reuters, potrivit agerpres.

În ultimii ani, sute de taiwanezi suspectaţi de fraude în telecomunicaţii au fost deportaţi în China, uneori cu forţa, din ţări printre care Kenya, Cambodgia şi Armenia, potrivit guvernului din Taiwan.

Citește și : Irlanda consolidează prezenţa poliţiei sale la frontiera cu Regatul Unit

China a apărat aceste deportări, declarând că persoanele vizate sunt suspectate că au fraudat poporul chinez şi astfel ar trebui judecate de instanţele chineze.

În ultima sentinţă, un tribunal din Beijing a decis că suspecţii au fraudat persoane ce trăiesc în China sunându-le de la sediul lor din Spania şi pretinzând că sunt oficiali chinezi din domeniul aplicării legii, potrivit Beijing News.

Un total de 14 victime au fost fraudate cu peste 6,17 milioane de yuani (941.985 dolari), potrivit instanţei.

China revendică Taiwanul guvernat democratic şi separat ca teritoriu propriu, fără drept de a fi tratat ca o ţară, aminteşte Reuters.

Deportările au apărut din politica “unei singure Chine” a majorităţii ţărilor ce menţin relaţii oficiale numai cu Republica Populară Chineză şi nu cu Taiwan, ale căror guverne decid să-i trimită pe suspecţi în China pentru proces.

Taiwanul s-a plâns de lipsa unui proces echitabil, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la maltratarea populaţiei sale în închisori chineze.

Citește și : Navalnîi denunţă noua investigaţie a Administraţiei Putin împotriva sa

Potrivit autorităţilor chineze, înşelătoria a provocat pierderi financiare uriaşe, cu apelanţi imitând adesea oficiali sau responsabili de aplicare a legii şi vizând bătrâni, studenţi sau şomeri.

Frauda s-a răspândit peste hotare, cu vorbitori de chineză recrutaţi în Taiwan care au lansat operaţiuni în Africa de Est sau Asia de Sud-Est.

Tags: armeniaBeijingCambodgiaChinaKenyaspaniataiwan
Categorii: Știrile zilei