X

3.800 de migranţi, majoritatea din Africa de Vest, urmează să fie repatriaţi din Libia

Aproximativ 3.800 de migranţi africani din Libia urmează să fie repatriaţi de urgenţă, a anunţat preşedintele Comisiei Uniunii Africane (UA) Moussa Faki Mahamat, subliniind că numărul global al migranţilor din Libia ar fi ”între 400.000 şi 700.000”, relatează news.ro .

Cei 3.800 de migranţi, majoritatea din Africa de Vest, au fost înregistraţi într-o tabără în apropiere de Tripoli, unde trăiesc în ”condiţii inumane”, a declarat Moussa Faki Mahamat în conferinţa de presă de la finalul celui de al cincilea summit Africa-Europa la Abidjan.

”Ei vor să iasă cât mai rapid posibil din acest viespar” şi este necesar să fie repatriaţi de urgenţă, a îndemnat preşedintele Comisiei UA.

Citește și : Peste 400 de pușcași marini urmează să se întoarcă în SUA din Siria

”Însă este vorba despre o singură tabără”, a subliniat Faki.

El a anunţat că ”Guvernul libian ne-a spus că există 42 (de tabere). Cu siguranţă exită mai multe de atât. Vorbim de 400.000 până la 700.000 de migranţi africani în Libia”.

”Trebuie mai întâi să-i salvăm de urgenţă pe cei care se află în această situaţie şi reflectăm împreună – Libia, Uniunea Europeană, Uniunea Africană, ONU – să găsim soluţii mai perene la această problemă a migraţiei”, a conchis el.

Tags: africa de vestlibiamigrantiMoussa Faki MahamatONUrepatriaţitripoliUAUniunea Africanăuniunea europeana
Categorii: Știrile zilei