X

30 de zile de arest preventiv pentru primarul Ciochină care a ucis un copil cu mașina

30 de zile de arest preventiv pentru primarul Ciochină care a ucis un copil cu mașina

Instanța a dictat 30 de zile de arest pentru primarul satului Boldurești, Nisporeni, Nicanor Ciochină, transmite ProTV Chișinău.

Citește și: PTF Cahul-Oancea ar putea fi următoarea blocată de fermieri

Procurorii au solicitat plasarea edilului în arest preventiv, în timp ce avocatul lui Ciochină a solicitat „liberarea provizorie sub control judiciar” al clientului său. Mai mult, partea apărării a invocat că probele din dosar nu pot fi considerate elocvente, deoarece acestea nu pot fi publicate pe perioada desfășurării anchetei.

Totodată, avocatul  Dumitru Buliga a pretins că primarul inculpat este „într-o stare de sănătate foarte precară” și că nu a putut să ofere detalii în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Ședința de judecată s-a desfășurat în lipsa primarului Nicanor Ciochină.

Între timp, Mihăiță, băiatul de 14 ani, care a murit pe șosea, după ce a fost lovit în plin și abandonat de primarul Ciochină, a fost înmormântat astăzi.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Minorul a fost lovit în plin de mașina de serviciu al primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Tags: 30 de zile de arestaccident mortal la BoldureștiNicanor Ciochina
Știrile zilei