300 de militari afgani au fost uciși în ultima săptămână

Publicat:

Un număr de 841 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi sau răniţi în ultima săptămână în Afganistan, a anunţat luni Consiliul de securitate naţională de la Kabul, potrivit dpa și agerpres.

Militanţi talibani au comis 422 de atacuri în 32 dintre cele 34 de provincii afgane. În aceste acţiuni au fost ucişi 291 de militari, alţi 550 fiind răniţi.


Citește și: Iranul trimite o navă plină cu alimente în Venezuela

Consiliul de securitate naţională afgan a declarat că este vorba despre ”cea mai sângeroasă săptămână din ultimii 19 ani”.

Guvernul de la Kabul şi talibanii intenţionează să poarte tratative de pace pentru a pune capăt conflictului din Afganistan.

În pofida unei scurte încetări a focului la finalul Ramadanului, violenţele s-au reluat recent.

Citește și: Aleksandar Vucic jubilează după câștigarea clară a alegerilor din Serbia

”Fără o scădere a violenţei, un acord de pace va întâmpina probleme şi amânări”, indică un comunicat al Consiliului de securitate naţională afgan.

La finalul lunii februarie, SUA şi talibanii au parafat un acord care deschide calea către retragerea treptată a tuturor trupelor internaţionale din Afganistan, dar şi pentru viitoarele negocieri de pace.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie 4 octombrie este a 277-a zi a calendarului gregorian și a 278-a zi în anii bisecți. 88 de...

Horoscop 4 octombrie 2024

Horoscop 4 octombrie 2024 Astrologii vă recomandă să aveţi răbdare şi să acţionaţi cu tact în relaţiile amoroase, dar şi la serviciu.  Horoscop 4 octombrie...

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.