300 de militari unguri, în ajutorul spitalelor copleşite de creşterea numărului de cazuri şi decese

Publicat:

Aproximativ 300 de militari unguri vor întări de marţi dispozitivul anti-COVID-19 în spitale de pe teritoriul ţării în contextul creşterii numărului de contagieri şi de decese, care au atins cele mai înalte cote din primăvară, relatează EFE, potrivit agerpres

Militarii vor realiza sarcini de logistică, administraţie şi control al temperaturii în 93 de spitale din Ungaria.


Citește și : Papa îi îndeamnă pe creştini să fie ‘săraci pe dinăuntru’ şi să nu caute bogăţie şi faimă

În prezent sunt spitalizate 2.839 de persoane cu COVID-19 în Ungaria, cel mai mare număr din data de 12 mai, dintre care 312 internate la terapie intensivă.

Incidenţa noilor cazuri la un milion de locuitori în ultimele zile a ajuns la 357, cea mai ridicată de la sfârşitul lunii aprilie.

În faţa escaladării numărului noilor cazuri şi decese, guvernul a decretat de luni obligativitatea măştilor sanitare în mijloacele de transport urbane şi publice.

În ultimele două săptămâni numărul noilor cazuri a crescut cu aproape 232%, iar cel al morţilor cu 178%, potrivit informaţiilor Our World in Data.

În ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei, în Ungaria numărul celor imunizaţi cu schema completă a stagnat la 59%.

Săptămâna trecută guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 “ca o condiţie la locul de muncă”.

Citește și : Boris Johnson: COP26 trebuie ‘să marcheze începutul sfârşitului’ pentru schimbările climatice

Angajatorii care le solicită lucrătorilor să se vaccineze trebuie să le acorde un termen de 45 de zile pentru a primi prima doză.

Angajaţii care nu se conformează pot fi plasaţi în concediu fără plată timp de un an, după care li se poate încheia contractul de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.