X

32 de morţi în urma inundaţiilor din nord-estul Thailandei

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra nord-estului Thailandei în ultimele două săptămâni s-au soldat cu 32 de morţi, potrivit autorităţilor care au dispus evacuarea a peste 23.000 de persoane, relatează AFP, potrivit agerpres.

Din 29 august, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Două fenomene meteorologice se află la originea acestor inundaţii – furtuna Podul şi o depresiune tropicală care s-a format deasupra Mării Chinei de Sud, numită Kajiki, a precizat aceeaşi sursă.

Citește și : Atac de dronă asupra a două instalaţii petroliere în estul Arabiei Saudite

Ploile abundente au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Locuitorii au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele cu ajutorul bărcilor şi a plutelor improvizate.

Presa din Ubon Ratchathani, cea mai afectată provincie, a publicat fotografii cu oameni ce mergeau prin apa care le ajungea până la piept.

“Va fi nevoie de trei săptămâni pentru a evacua toată această apă”, a afirmat Sarit Witoon, guvernatorul acestei provincii care a criticat reacţia lentă a guvernului în gestionarea acestei crize.

Premierul thailandez Prayut Chan-O-Cha a scris sâmbătă pe Twitter că cerut agenţiilor “să accelereze furnizarea de ajutor” pentru persoanele afectate de inundaţii.

Citește și : Un ofiţer cu rang înalt al poliţiei federale canadiene, arestat pentru spionaj în favoarea unui stat străin

Tags: inundatiiKajikiPrayut Chan-O-ChaUbon Ratchathani
Categorii: Știrile zilei