32 de morţi pe o navă cu refugiaţi rohingya aflată în derivă de 58 de zile în Golful Bengal

Publicat:

Treizeci şi doi de membri ai comunităţii rohingya au decedat pe o navă ce transporta sute de refugiaţi ‘înfometaţi’, aflată în derivă de 58 de zile în Golful Bengal, au anunţat joi autorităţile din Bangladesh, potrivit AFP, scrie agerpres.

Garda de Coastă bengaleză a salvat miercuri seară un trauler pe care se aflau 396 de refugiaţi, printre care 182 de femei şi 64 de copii. ”Ei erau înfometaţi”, a declarat locotenentul Shah Zia Rahman.


Citește și : Trump afirmă că SUA au depăşit vârful îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: ‘Bătălia continuă!’

Pasagerii au raportat că ”32 de rohingya au decedat la bordul vasului, iar corpurile lor au fost aruncate în mare”.

Vasul navighează de aproape două luni şi a încercat fără succes să acosteze în Malayezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană unde numeroşi rohingya speră să ajungă.

Aproape un milion de membri ai comunităţii rohingya trăiesc în tabere de refugiaţi imense în sudul Bangladeshului, după ce au fugit de violenţele din Myanmar, ţară majoritar budistă unde această minoritate musulmană este persecutată de câteva decenii.

În fiecare an, mii de etnici rohingya încearcă, din Bangladesh sau Myanmar, să fugă pe mare către alte ţări din Asia de Sud-Est, adesea la bordul unor ambarcaţiuni precare şi supraîncărcate, în speranţa unei vieţi mai bune.

Doar o mică parte dintre aceşti migranţi deţin o carte de refugiat emisă de Bangladesh; majoritatea persoanelor aflate la bord s-au îmbarcat în statul Rakhine din Myanmar, a precizat Shah Zia Rahman.

Citește și : Guterres consideră că doar un vaccin anti-coronavirus ar permite revenirea la normalitate

De la finalul anului trecut, forţele de securitate din Bangladesh au arestat aproximativ 1.000 de etnici rohingya ce aşteptau să se îmbarce pe nave cu destinaţia Malayezia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.