X

33 de morţi într-o lovitură aeriană rusă asupra a două şcoli şi case din oraşul Cernigov

Treizeci şi trei de persoane au fost ucise într-o lovitură aeriană rusă asupra a două şcoli şi case din oraşul Cernigov în nordul Ucrainei, a anunţat joi serviciul de urgenţă într-un nou bilanţ, citat de France Presse, potrivit agerpres.  

Imaginile serviciului situaţiilor de urgenţă arătau fum care se ridica dintr-un imobil rezidenţial în ruine, resturi împrăştiate pe sol şi salvatori transportând cadavre.

Citește și : Franţa şi Germania CONFISCĂ iahturile oligarhilor ruşi

“Aviaţia rusă a atacat două şcoli din cartierul Stara Podsudovka, salvatorii lucrează”, a scris mai devreme guvernatorul regiunii eponime, Veaceslav Ceaus, pe contul său de Telegram.

Aceste lovituri au avut loc în momentul în care a doua rundă de discuţii dintre Kiev şi Moscova a început joi la graniţa polono-belarusă.

Situat la 120 km nord-est de Kiev, Cernigov a fost deja atacat de trupele ruse pe 25 februarie, a doua zi după începerea invaziei Moscovei asupra Ucrainei.

Cernigov se află pe unul dintre drumurile principale care duc spre capitala Kiev, în vizorul trupelor ruse.

Citește și : Germania trimite în Ucraina 2.700 de rachete sol-aer

Aproximativ 280.000 de locuitori trăiesc în acest oraş, unul dintre cele mai vechi din Ucraina, renumit pentru numeroasele sale biserici ortodoxe.

Tags: CernigovgranitascoliStara PodsudovkaVeaceslav Ceaus
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina