X

35.000 de refugiaţi şi solicitanţi de azil în Malawi vor rămâne în curând fără hrană (ONU)

Peste 35.000 de refugiaţi şi solicitanţi de azil în Malawi vor rămâne fără hrană în mai puţin de două luni, avertizat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Fără finanţare suplimentară, raţiile alimentare vor fi suspendate din ianuarie, vârful sezonului slab între recolte, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Citește și : O mașină a lovit coloana oficială cu care se deplasau Theresa May și Charles Michel

Organizaţia a anunţat că are nevoie de 4,2 milioane de dolari în 2019 pentru a umple golul financiar.

“Viaţa pentru mii de familii de refugiaţi şi solicitanţi de azil va fi grea fără hrană. Acest lucru va avea un impact devastator asupra sănătăţii şi alimentaţiei a mii de familii “, a declarat reprezentantul UNHCR în Malawi, Monique Ekoko.

Mii de solicitanţi de azil şi refugiaţi au ajuns în Malawi în ultimii ani ca urmare a instabilităţii politice şi a tulburărilor sociale din regiunea Marilor Lacuri şi din Cornul Africii.

Majoritatea provin din zone ale Republicii Democratice Congo, unde sunt active numeroase grupări rebele şi miliţii.

Din cauza accesului limitat la terenul arabil şi la alte mijloace de trai, persoanele strămutate depind în mare măsură de asistenţă externă.

Citește și : O mașină a lovit coloana oficială cu care se deplasau Theresa May și Charles Michel

Programul Alimentar Mondial (PAM) furnizează peste 90% din alimentele consumate de refugiaţii care trăiesc în Malawi, a cărei populaţie de 17 milioane de locuitori se confruntă deseori cu lipsa hranei.

În 2019, se estimează că mai mult de trei milioane de persoane vor avea nevoie de ajutor alimentar, în principal din cauza secetei, potrivit guvernului din Malawi.

Tags: alimenteleMalawiMonique EkokoPAMrefugiatisolicitanţi de azilUNHCR
Categorii: Știrile zilei