X

3,5 milioane de copii au nevoie de apă curată în urma inundațiilor din Bangladesh (UNICEF)

Inundațiile catastrofale din Bangladesh au distrus numeroase comunități lâsându-i pe oameni fără surse de hrană și de apă. Printre refugiați sunt aproximativ 3,5 milioane de copii care au nevoie de apă curată, trage un semnal de alarmă UNICEF, informează mediafax.

Cincisprezece copii s-au înecat în inundațiile care au măturat Bangladesh, iar alte 3,5 milioane de persoane au nevoie urgentă de apă potabilă curată, în timp ce riscul de boli transmise prin apă crește, a declarat vineri reprezentantul UNICEF în această țară.

Citește și : Noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China

„Este un număr uluitor de copii și o creștere în ultimele două zile. Zone imense sunt complet sub ape și sunt deconectate de la apă potabilă și de la rezervele de alimente. Copiii au nevoie de ajutor chiar acum”, a declarat Sheldon Yett, potrivit Reuters.

Agențiile guvernamentale și umanitare s-au grăbit să ofere ajutor, inclusiv apă și alte provizii, după inundații fulgerătoare care au lovit un sfert din națiunea din Asia de Sud.

Inundațiile au perturbat unitățile de sănătate și au închis școlile, a declarat Yett în cadrul unui briefing la Geneva.

Cazurile de diaree au crescut la 2.700 de cazuri până la mijlocul acestei săptămâni, a adăugat el.

Autoritățile din Bangladesh și din India vecină au avertizat în legătură cu riscul unei epidemii. În total, peste 4,5 milioane de persoane au rămas blocate și zeci de persoane au fost ucise în Bangladesh, multe dintre ele în urma celor mai grave inundații din regiunea Sylhet, în nord-estul țării, din ultimii peste 100 de ani.

Citește și : Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

În statul Assam din estul Indiei, elicopterele forțelor aeriene au fost trimise pentru a lansa alimente și alte provizii către comunitățile izolate.

Tags: BangladeshcopiiinundatiiSheldon Yett
Categorii: Știrile zilei