X

36 de sârbi au fost arestaţi pentru trafic ilegal de fructe în Rusia

Poliţia din Serbia a arestat joi 36 de persoane suspectate de exportarea ilegală de fructe în Rusia, care iniţial au fost importate din Uniunea Europeană (UE), încălcând legile locale şi ale UE, informează dpa, potrivit agerpres.

Persoanele suspectate sunt proprietari ai unor ferme, comercianţi şi oficiali care au emis certificate ce au făcut posibil ca fructe importate din UE să fie amestecate cu exporturi de produse locale destinate Rusiei.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica

Acuzaţiile formulate împotriva a 43 de persoane în total includ participarea la un grup infracţional, abuz în serviciu şi spălare de bani. Nu a fost precizat despre ce fel de fructe este vorba.

UE a impus sancţiuni comerciale împotriva Rusiei în urmă cu patru ani, pentru implicarea ei în conflictul din estul Ucrainei.

Serbia face echilibristică între UE, la care aspiră să adere, şi aliatul său tradiţional Rusia. Ea nu s-a alăturat sancţiunilor europene împotriva Rusiei, însă re-exportarea de produse din UE este interzisă.

Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO

Piaţa de fructe şi legume din Rusia a câştigat în importanţă pentru Serbia de când au fost introduse sancţiunile, însă mulţi dintre producătorii sârbi locali nu au fost în stare să corespundă cerinţelor fitosanitare pentru a creşte exporturile.

Mai devreme în acest an, guvernul sârb a emis un decret prin care introduce reguli sanitare mai stricte şi controale privind originea produselor, pentru a reduce exporturile respinse şi încălcările legii. 

Tags: fructerusiaserbiaUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora