X

39 de oameni au murit după erupţia vulcanului Semeru

Bilanţul deceselor în urma erupţiei vulcanului indonezian Semeru din weekend-ul trecut a urcat miercuri la 39 de morţi, a anunţat un responsabil din cadrul agenţiei de căutare şi salvare din Java de Est, potrivit DPA şi agerpres.

Căutările continuă pentru 12 persoane date dispărute, a declarat Wayan Suyatna, responsabilul citat.

Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Erupţia i-a forţat pe sătenii din districtul Lumajang să îşi părăsească casele, în timp ce o coloană uriaşă de fum se ridica spre cer, iar râuri de magmă curgeau pe versanţii vulcanului.

Zeci de persoane au fost rănite, majoritatea prezentând arsuri grave, iar peste 4.000 au fost nevoite să îşi părăsească casele în urma erupţiei, au precizat oficialii.

Preşedintele indonezian Joko Widodo, care s-a deplasat la faţa locului marţi, a promis că va muta peste 2.000 de familii în locaţii mai sigure, unde se vor construi case noi.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Parte a Parcului Naţional Bromo Tengger Semeru, muntele Semeru, cu o înălţime de 3.676 de metri, a erupt de mai multe ori din decembrie anul trecut. Este cel mai înalt munte de pe insula Java, cu o populaţie de 145 de milioane locuitori.

Indonezia, o ţară cu 127 de vulcani activi, se află în aşa-numitul “Cerc de foc al Pacificului”, fiind afectată frecvent de cutremure, majoritatea de mică intensitate.

Tags: Cerc de Foc al PacificuluieruptieindoneziaJavaParcul Naţional Bromo Tengger SemeruSemeruvulcanWayan Suyatna
Categorii: Știrile zilei