X

39 de persoane au fost arestate într-o acţiune împotriva traficului de migranţi prin Canalul Mânecii

Treizeci şi nouă de persoane au fost arestate în Franţa, Belgia, Germania, Regatul Unit şi Ţările de Jos, în cadrul unei acţiuni coordonate împotriva traficului de migranţi prin Canalul Mânecii, a anunţat miercuri organizaţia de combatere a criminalităţii la nivel european, Europol, informează Reuters, potrivit agerpres

Potrivit Europol, arestările au vizat unele dintre cele mai active reţele criminale care fac trafic cu fiinţe umane prin Canalul Mânecii, din Franţa spre Regatul Unit, cu ambarcaţiuni mici.

Citește și : Uzbekistan afirmă că a fost victima unui atac cu rachete trase de pe teritoriul Afganistanului

De asemenea, poliţia a confiscat mai mult de 1200 de veste de salvare, circa 150 de bărci pneumatice şi în jur de 50 de motoare, precum şi zeci de mii de euro, arme de foc şi droguri, a precizat Europol.

În primele şase luni ale acestui an, peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii în mici ambarcaţiuni pentru a ajunge pe coastele britanice, o creştere considerabilă în raport cu anii precedenţi.

Citește și : În vizită la Ankara, premierul Italiei semnează acorduri de cooperare şi accentuează importanţa respectării drepturilor omului

Tags: canalul maneciiEuropolmigrantitrafic
Categorii: Diaspora