4 candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, invitați la audieri publice

Publicat:

4 candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, invitați la audieri publice

Patru candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au fost invitați la audierile publice, organizate de către Comisia de Evaluare a Procurorilor în perioada 26 – 27 martie.

Candidații din rândul societății civile Tatiana Rotaru, Elena Demian, Sergiu Beșliu și Aliona Chisari-Rurak au fost, de asemenea, informați cu privire la dubiile identificate, care urmează a fi discutate în cadrul interviurilor. Totodată, aceștia pot solicita accesul la materialele de evaluare cu cel puțin 3 zile până de audiere, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Subiecții urmează să confirme prezența la audieri în termen de două zile. În cazul refuzului de a participa la interviuri, candidații sunt evaluați în baza informațiilor acumulate.

Audierile Comisiei sunt publice. Mass-media, societatea civilă și cetățenii pot participa în calitate de observatori. Comisia de Evaluare a Procurorilor va reveni cu detalii privind ora și locul desfășurării audierilor.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Evaluarea candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale procurorilor – mai exact, este vorba despre Consiliul Superior al Procurorilor și colegiile sale specializate – este desfășurată în baza prevederilor Legii 26/2022 și a Regulamentului Comisiei.

Mai multe informații despre activitatea Comisiei de Evaluare a Procurorilor pot fi găsite pe site-ul oficial, precum și pe paginile de Facebook și LinkedIn ale Comisiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți

Expertul care a ajutat Coca-Cola să dea dependență dezvăluie cum suntem păcăliți Știm cu toții că marile corporații care vând mâncare ultraprocesată și băuturi carbogazoase...

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Teoriile conspiraţiei abundă după incidentele globale provocate de o pană informatică a sistemului Microsoft Un al treilea război mondial iminent? Un atac cibernetic major lansat...

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță

Un ucrainean de 27 de ani, găsit mort într-un lan de grâu, din Moldova, de lângă graniță Cadavrul unui tânăr ucrainean de 27 de ani...

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului

Ministerul Apărării va putea iniția testarea cu utilizarea poligrafului Ministerului Apărării i se va acorda dreptul de inițiere a testării cu utilizarea poligrafului a persoanelor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.