X

4 candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, invitați la audieri publice

4 candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, invitați la audieri publice

Patru candidați la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au fost invitați la audierile publice, organizate de către Comisia de Evaluare a Procurorilor în perioada 26 – 27 martie.

Candidații din rândul societății civile Tatiana Rotaru, Elena Demian, Sergiu Beșliu și Aliona Chisari-Rurak au fost, de asemenea, informați cu privire la dubiile identificate, care urmează a fi discutate în cadrul interviurilor. Totodată, aceștia pot solicita accesul la materialele de evaluare cu cel puțin 3 zile până de audiere, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Subiecții urmează să confirme prezența la audieri în termen de două zile. În cazul refuzului de a participa la interviuri, candidații sunt evaluați în baza informațiilor acumulate.

Audierile Comisiei sunt publice. Mass-media, societatea civilă și cetățenii pot participa în calitate de observatori. Comisia de Evaluare a Procurorilor va reveni cu detalii privind ora și locul desfășurării audierilor.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Evaluarea candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale procurorilor – mai exact, este vorba despre Consiliul Superior al Procurorilor și colegiile sale specializate – este desfășurată în baza prevederilor Legii 26/2022 și a Regulamentului Comisiei.

Mai multe informații despre activitatea Comisiei de Evaluare a Procurorilor pot fi găsite pe site-ul oficial, precum și pe paginile de Facebook și LinkedIn ale Comisiei.

Tags: Aliona Chisari-RurakElena DemianprocuroriSergiu BeșliuTatiana Rotaru
Justiţie