X

4 din 5 reținuți în dosarul ‘Interpol’ au fost eliberați

4 din 5 reținuți în dosarul ‘Interpol‘ au fost eliberați

Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii cu privire la cauza penală în cadrul căreia, la 04 iunie 2024, au fost reținute 4 persoane în urma multiplelor percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză.

Cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.

 

Menționăm că, la 05 iunie 2024, au fost executate percheziții în privința altei persoane, în urma cărora aceasta a fost reținută. Dintre cele 5 persoane reținute, 4 persoane au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Potrivit comunicatului, la 05 iunie 2024, PA a depus un demers la judecătorul de instrucție, solicitând aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința Șefului Centrului Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

Ședința de judecată a avut loc astăzi,  06 iunie 2024, ora 11:00, iar în rezultatul examinării demersului Procuraturii Anticorupți, judecătorul de instrucție a admis demersul și a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru o perioadă 30 de zile.

Tags: 4 din 5 reținuți în dosarul 'Interpol'au fost eliberați
Justiţie