40 de cetăţeni străini au fost arestaţi în Iran pentru ‘implicare în revolte’

Publicat:

Justiţia iraniană a anunţat marţi că a arestat în două luni “40 de străini” acuzaţi de implicare în “revoltele” din Iran, ţară zguduită de manifestaţii după moartea tinerei Mahsa Amini, informează AFP, potrivit agerpres.

Această tânără kurdă iraniană de 22 de ani a decedat pe 16 septembrie, la trei zile după ce a fost arestată de poliţia moravurilor care o acuzase de încălcarea codului vestimentar foarte strict pentru femeile din Republica Islamică Iran.


Citeşte şi: POTOP în Albania! Doi oameni au murit – Black News

Autorităţile denunţă protestele declanşate după decesul tinerei drept “revolte” încurajate de Occident şi au arestat între timp mii de persoane.

“Patruzeci de cetăţeni străini implicaţi în recentele revolte au fost arestaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Judiciare a Iranului, Massoud Setavechi. El nu a precizat nici cetăţenia lor, nici unde au fost ei arestaţi.

La începutul lui octombrie, autorităţile iraniene au anunţat arestarea a nouă cetăţeni străini, originari din Polonia, Italia şi Franţa şi acuzaţi de legături cu mişcarea de contestare.

Citeşte şi: SOS în Marea Egee! O ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi este în pericol de scufundare – Black News

Citat de agenţia Autorităţii Judiciare, Mizan online, Setayechi a mai spus că până în prezent în Iran au fost pronunţate “verdicte împotriva a 2.432 de persoane” acuzate de implicare în “revolte”. El nu a precizat condamnările, însă pedepsele pronunţate pentru toţi aceşti acuzaţi ar putea face obiectul unui apel la Curtea Supremă.

Tribunalul revoluţionar din Teheran a condamnat deja la moarte şase persoane declarate vinovate de a fi “mohareb” (‘duşmanul lui Dumnezeu’ în persană) sau pentru “corupţie pe pământ”, în cadrul manifestaţiilor din Iran.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în...

VIDEO – Netanyahu, către liderii occidentali: ‘Ar trebui să le fie ruşine’

VIDEO - Netanyahu, către liderii occidentali: 'Ar trebui să le fie ruşine' Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a criticat sâmbătă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi...

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva Cel puţin o femeie a murit într-un atac, cu armă de foc...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.