Cea de-a 40 ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova decalată din cauza Campionatul Mondial de Fotbal 2018

Publicat:

Cea de-a 40 ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova va avea loc în luna aprilie, şi nu în iunie aşa cum fusese programat iniţial, pentru a nu fi în aceeaşi perioadă cu Campionatul Mondial de Fotbal 2018, a precizat marţi directorul evenimentului, informează agerpres .

Ediţia din 2018 a festivalului va avea loc în perioada 19-26 aprilie, potrivit directorului evenimentului, cineastul Nikita Mihalkov, citat de agenţia de presă TASS.


”Este imposibil să organizăm festivalul pe perioada campionatului. Pentru spectatori ar însemna să se împartă între cele două evenimente, iar pentru noi să ne întrebăm mereu ce film să proiectăm atunci când va fi un meci între două echipe populare”, a explicat acesta când a fost pusă în discuţie problema devansării festivalului.

Citiți și : SUA : ancheta cu privire la e-mailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton va fi luată ‘rapid’

Organizat în fiecare an începând cu 1959, Festivalul Internaţional de Film de la Moscova conţine o secţiune competiţională dominată, de cele mai multe ori, de pelicule din Europa de Est, precum şi o importantă selecţie de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje din Rusia şi din străinătate.

Realizat cu sprijinul Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), festivalul a avut, vara trecută, aproximativ 80.000 de spectatori.

Campionatul Mondial de Fotbal, care se va desfăşura în perioada 14 iunie-15 iulie, în principal în Moscova şi Sankt Petersburg (nord-vest), va da peste cap viaţa cotidiană a ruşilor.

Vineri, Uniunea studenţilor ruşi a protestat împotriva intenţiei autorităţilor de a scurta anul universitar în oraşele care găzduiesc campionatul pentru a permite forţelor de poliţie să fie cazate în căminele studenţeşti.

Primarul Kaliningradului, unul dintre oraşele-gazdă, le-a cerut, în octombrie, locuitorilor să părăsească oraşul pe perioada desfăşurării campionatului şi să ”nu lovească” suporterii străini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua Internațională a Iei, onorată şi la Chişinău

Ziua Internațională a Iei, onorată şi la Chişinău Astăzi este Ziua Internaţională a Iei, sărbătoarea care promovează frumuseţea autentică a cămăşii tradiţionale româneşti. Ia a...

De la începutul sezonului estival, au fost înregistrate 123 furturi din locuinţe

De la începutul sezonului estival, au fost înregistrate 123 furturi din locuinţe Perioada vacanţelor este preferata hoţilor de locuinţe, când se dau cele mai multe...

Un ucrainean a murit, după ce a căzut de la etajul opt 

Un ucrainean a murit, după ce a căzut de la etajul opt Un bărbat de 38 din Ucraina, a murit, după ce a căzut în...

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chişinău ar putea fi închis până la sfârşitul verii

Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chişinău ar putea fi închis până la sfârşitul verii Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chişinău ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.