400.000 au fost evacuaţi din calea apelor în Bangladesh

Publicat:

Apele umflate ale râurilor din Bangladesh au rupt cel puţin patru diguri şi au inundat zeci de sate, ceea ce a crescut la 400.000 numărul persoanelor forţate să îşi părăsească locuinţele, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Ploile torenţiale şi revărsarea cursurilor de apă au provocat inundaţii în 23 de districte din nordul şi nord-vestul Bangladesh, au anunţat autorităţile.


Citeşte şi: Turcia lansează o ripostă cruntă în Erbil

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa începând de săptămâna trecută, de la debutul sezonului inundaţiilor, unul dintre cele mai devastatoare din ultimii ani.

”Guvernul a deschis peste 1.000 de adăposturi temporare, însă din cauza nivelului mare al apelor şi al lipsei mijloacelor de comunicaţie mulţi oameni nu pot ajunge la acestea”, a declarat pentru Reuters Raihana Islam, un reprezentant al districtului Bogra, afectat de inundaţii.

Potrivit acestuia, multe persoane care nu au putut ajunge în adăposturi s-au refugiat pe terasamente, linii de tren şi autostrăzi, unde traficul a fost suspendat temporar.

Sezonul ”inundaţiilor din acest an este mai grav faţă de ultimii ani”, a declarat Ariful Islam, inginer şef în cadrul Comisiei pentru gospodărirea apelor din Bangladesh.

Inundaţiile s-au agravat după ce trei diguri de pe râul Brahmaputra au cedat joi seară, a explicat Mohammad Moniruzzaman, reprezentant din cadrul Ministerului Agriculturii. ”Apele au năvălit şi au scufundat o suprafaţă vastă, împreună cu câteva zeci de sate”, a declarat el pentru Reuters.

În statul indian învecinat, Assam, inundaţiile provocate de umflarea râului Brahmaputra şi a afluenţilor lui au condus la evacuarea a 5,8 milioane de persoane, însă situaţia se îmbunătăţeşte după ce apele au început să se retragă, a indicat înalt oficial.

Apele au început să se retragă şi în statul Bihar situat în nordul Indiei, unde inundaţiile au provocat decesul a cel puţin 78 de persoane.

Citeşte şi: Americanii şi-ar fi doborât din greşeală propria lor dronă în Golf

”Luăm în prezent toate măsurile necesare pentru a preveni izbucnirea unor epidemii”, a declarat Manish Kumar, reprezentant al departamentului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din districtul Sitamarhi, cel mai afectat de inundaţiile din Bihar.

Două persoane au decedat şi alte cinci sunt date dispărute în Sri Lanka în urma ploilor torenţiale care au provocat condus la evacuarea a sute de persoane, potrivit Centrului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, precizează Reuters.

Sezonul musonic durează din iunie până în septembrie şi provoacă deseori numeroase decese şi pagube în Asia de Sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto Festivalul Internaţional de Film de la Toronto...

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului ‘Joc’ a admis abateri disciplinare grave

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului 'Joc' a admis abateri disciplinare grave Directoarea interimară a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strâmbeanu, suspendată anterior din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.