41 de migranţi, daţi dispăruţi după un naufragiu în Marea Mediterană

Publicat:

Un număr de 41 de persoane sunt date dispărute în urma unui naufragiu în weekendul trecut în Marea Mediterană, au anunţat miercuri două agenţii ale ONU, relatează AFP, scrie agerpres.  

Aceste persoane se aflau printre cei 120 de pasageri ai unei bărci pneumatice care a părăsit Libia pe 18 februarie, au indicat Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).


Citește și : Rusia măreşte amenzile pentru protestatari

Ambarcaţiunea a început să ia apă după ”aproximativ 15 ore” de navigaţie şi opt persoane au murit înainte de sosirea unei nave comerciale, potrivit unui comunicat al UNHCR şi OIM care au colectat ”mărturii credibile cu privire la naufragiul care a avut loc sâmbătă, 20 februarie, în Mediterana centrală”.

Cele două agenţii ONU au obţinut declaraţii de la o parte dintre cele 77 de persoane salvate care au fost duse în portul sicilian Empedocle de către nava comercială Vos Triton.

”Mulţi alţii şi-au pierdut viaţa pe mare” în timpul unei ”operaţiuni de salvare dificile şi delicate”, în cursul căreia a fost găsit un singur cadavru, potrivit aceleiaşi surse.

Trei copii şi patru femei, între care mama unui bebeluş aflat în prezent pe insula italiană Lampedusa, se află printre persoanele dispărute.

Mediterana centrală este cunoscută ca una dintre rutele de migraţie cele mai periculoase din lume.

Citește și : Paşapoartele britanicilor rezidenţi în UE NU trebuie ştampilate la reintrarea în Schengen

Potrivit celor două agenţii ale Naţiunilor Unite, aproximativ 160 de persoane au murit anul acesta în timp ce încercau să ajungă în Europa din Africa de Nord.

”Faptul că refugiaţii şi migranţii îşi continuă încercările disperate de a ajunge în Europa trecând prin centrul Mediteranei este dovada necesităţii unui efort internaţional imediat pentru a le oferi o alternativă valabilă”, au concluzionat OIM şi UNHCR.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.