X

41 de militari moldoveni, detașați în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo

41 de militari moldoveni, detașați în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo

Armata Națională a detașat cel de-al 21-lea contingent de pacificatori în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, anunță Ministerul Apărării.

„Prezent la evenimentul organizat cu acest prilej, ministrul apărării, Anatolie Nosatîi a declarat că cei 41 de militari pe care îi detașează Republica Moldova în misiunea de menținere a păcii din Kosovo sunt pregătiți conform cerințelor internaționale și vor fi interoperabili cu armatele statelor partenere, asigurând pacea și securitatea în regiune, potrivit unimedia.info.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Orice participare în misiuni internaționale oferă o experiență bună, cunoștințe noi în domeniu, posibilitatea de a interacționa cu militari din alte contingente participante și, nu în ultimul rând, de a demonstra că Republica Moldova este un contributor de securitate internațională și un partener de încredere’’, a menționat ministrul apărării.

Totodată, oficialul a mulţumit partenerilor italieni şi americani pentru instruirea, detaşarea şi asigurarea logistică a militarilor moldoveni în teatrul de operaţii.

La rândul său, Însărcinatul cu afaceri al Republicii Italiene la Chișinău, domnul Armando Pascal a mulțumit pacificatorilor moldoveni pentru contribuția la efortul internațional de menținere a păcii și a menționat că ,,Italia este mândră că poate colabora cu Republica Moldova, având un obiectiv comun de a construi un viitor prosper și sigur în fiecare colț al continentului’’.

Contingentul KFOR-21 al Armatei Naţionale, format din 41 de militari, infanteriști și specialiști în arma geniu, va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a ariei de responsabilitate. Pentru al doilea an consecutiv, în această misiune participă și patru femei militare.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

De menționat că în luna martie curent, Armata Națională a împlinit 10 ani de participare în misiunea de menținere a păcii KFOR, din Kosovo.

Militarii moldoveni vor face parte din Comandamentul Regional Vest (Regional Command-West) şi vor fi dislocaţi în baza militară Camp Villaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo”, comunică Ministerul Apărării.

Tags: KFORKosovomilitarirepublica moldova
Știrile zilei