45 de eleve afgane au fost intoxicate cu gaz în propria clasă

Publicat:

În jur de 45 de eleve afgane au fost intoxicate joi într-un presupus atac cu gaz în nordul provinciei Takhar, a anunţat poliţia locală, informează agenţia de presă APP, potrivit agerpres.

“Peste 45 de eleve de la gimnaziul Banan din Khwaja din districtul Bahauddin au fost intoxicate în mod misterios în clasa lor şi au fost transportate la spitale apropiate”, a declarat, pentru agenţia Xinhua, Abdul Khalil Asir, purtător de cuvânt al poliţiei din această provincie.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

Potrivit lui Asir, elevele afectate au declarat că au simţit un miros ciudat de gaz atunci când au intrat în clasă. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Atacurile cu gaz sunt comise frecvent în şcolile de fete de militanţi care se opun educării tinerelor, iar autorităţile nu exclud implicarea de militanţi antiguvernamentali în incident.

La începutul lui aprilie, peste 50 de eleve de la o scoală de fete din provincia Helmand din sudul Afganistanului au fost otrăvite într-un mod la fel de straniu.

În Afganistan, foarte multe fete nu sunt lăsate să meargă la şcoală, chiar dacă învaţă în clase separate de cele ale băieţilor.

Citeşte şi: Aproape 200 de poliţişti mexicani, mână-n mână cu crima organizată

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.