X

49 de cetățeni ucraineni, inclusiv militari și civili, au fost eliberați din captivitate – Zelenski

49 de cetățeni ucraineni, inclusiv militari și civili, au fost eliberați din captivitate – Zelenski

Pe 13 septembrie, 49 de cetățeni ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă, a anunțat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, pe Telegram.

„Încă o revenire a oamenilor noștri, pe care o așteptăm mereu și pentru care lucrăm intens. 49 de ucraineni și ucrainence sunt acum acasă. Printre aceștia se află militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, Gărzii Naționale, Poliției Naționale, Serviciului de Grăniceri, dar și civili”, a scris Zelenski.

Președintele ucrainean a menționat că printre cei eliberați se află și Leniia Umerova, o tânără care a fost luată ostatică de forțele ruse când a venit să își îngrijească tatăl bolnav. De asemenea, au fost eliberați și apărători ai „Azovstal”, inclusiv eroul Ucrainei, medicul militar Viktor Ivciuk.

Zelenski a subliniat că toți cetățenii ucraineni, fie militari, fie civili, trebuie aduși înapoi acasă. Președintele a mulțumit unităților ucrainene care contribuie la crearea „fondului de schimb”.

„Toți soldații noștri care capturează ocupanți ruși și toate serviciile care neutralizează sabotori și colaboratori ruși contribuie la eliberarea oamenilor noștri”, a declarat Zelenski.

Tags: 49 de cetățeni ucraineniau fost eliberațicaptivitateinclusiv militari și civiliZelenski
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei