5 centre de tineret din țară vor beneficia de câte un microbuz special. Ce trebuie să facă

Publicat:

5 centre de tineret din țară vor beneficia de câte un microbuz special. Ce trebuie să facă

Mai multe servicii și mobilitate pentru tinerii din Moldova. Ministerul Educației anunță lansarea concursului pentru a selecta 5 centre de tineret care vor beneficia de câte un microbuz. Mijloacele de transport vor ajuta centrele să aducă activitățile de tineret chiar în inima comunităților rurale, astfel tinerii vor avea mai multe posibilități să se implice, să crească și să participe la diverse activități.

Ca răspuns la fluxul de refugiați din Ucraina, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) a înființat 5 Spații Sigure Mobile pentru Tineri (SSM) în anul 2023, care deservesc adolescenți, tineri și femei tinere din comunitățile de refugiați, romi și grupuri vulnerabile din comunitatea gazdă, potrivit tv8.md.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

În acest an UNFPA, în comun cu Ministerul Educației și alți parteneri va continua să sprijine și să asigure funcționarea eficientă a acestor spații sigure prin transferul a 5 microbuze către Centrele de tineret, selectate în cadrul unui concurs.

Aceste spații mobile vor asigura tinerilor din țară activități de prevenire a violenței în bază de gen (VBG), precum și sesiuni de educație sexuală comprehensivă, activități de promovare și susținere a participării tinerilor, petrecere a timpului liber, socializare, informare, sesiuni de sensibilizare și activități recreative, activități în aer liber, sportive, artistice și culturale, inclusiv prin implicarea tinerilor cu oportunități reduse.

Astfel, Centrele de tineret selectate vor beneficia de un microbuz pentru activități mobile pentru tineret, fapt ce va permite accesul la servicii și pentru tinerii din zonele rurale îndepărtate, oferindu-le oportunități de participare, implicare civică, dezvoltare personală, incluziune și coeziune socială, precum și alte activități de dezvoltare a lucrului de tineret, inclusiv pentru cei mai vulnerabili.

O comisie reprezentativă formată din membri delegați de către UNFPA Moldova, Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Tineret și alți parteneri va selecta Centrele de tineret pe baza unor criterii speciale.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Astfel, centrele trebuie să aibă minim 2 ani de experiență în programe de tineret și activități de informare (inclusiv lucrul mobil de tineret), iar implicarea în pregătirea și realizarea acțiunilor de răspuns umanitar ca reprezenta un avantaj. În cadrul selecției se va acorda prioritate Centrelor raionale/centrelor municipale de Tineret (fondator APL de nivelul II).

Cererile trebuie să fie depuse în limba română. Centrele de Tineret interesate trebuie să completeze formularul de aplicare și să îl trimită până pe 30 aprilie 2024. Iar rezultatele vor fi anunțate pe 10 mai 2024.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților Procuratura raionului Glodeni a finalizat...

Conferința internațională cu genericul ‘Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova’

Conferința internațională cu genericul 'Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova' Subiectul privind reducerea consumului drogurilor, traficul ilicit de droguri, precum și eforturile autorităților din...

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.