5 oameni salvaţi de la înec într-o singură zi

Publicat:

5 oameni salvaţi de la înec într-o singură zi

Duminică, 6 august, salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău au salvat cinci persoane de la înec.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, primele două cazuri au fost înregistrate în Parcul „La Izvor”, către ora 16:20 și ora 16:40. Aici, salvamarii Stației de salvare nr. 2 au salvat doi bărbați în vârstă de 43 și 29 de ani, care au intrat în apă în stare de ebrietate, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Un oficial CSI îşi dă cu părerea: Moldova a expulzat în mod demonstrativ diplomații ruși pentru laude din partea SUA – Stiripesurse.md

De la mal, bărbații au fost observați de salvamari, care de urgență au intervenit și i-au scos din apă în stare conștientă.

Alte două cazuri similare au avut loc în seara zilei de ieri, în Parcul „Valea Morilor” din Capitală, unde doi bărbați cu vârstele de 24 și 36 de ani riscau să se înece în lac.

Astfel, aceștia, după ce au consumat alcool, s-au aventurat să înoate în bazin, iar la scurt timp salvamarii au observat că cei doi se înecau.

Angajații Stației de salvare nr. 1 au reușit să extragă bărbații din apă în stare conștientă. Ulterior, aceștia au primit îngrijirile de rigoare.

Ultimul caz a fost raportat de salvamarii Stației de salvare nr. 5 din Parcul „Valea Trandafirilor”.

Aici, un minor de 17 ani a fost salvat de la înec în timpul scăldatului. Băiatul a fost scos din apă în stare inconștientă. La fața locului, salvamarii au efectuat manevrele de resuscitare, după care minorul și-a revenit. Ulterior, acesta a fost predat echipajului de medici pentru îngrijiri necesare.

5 oameni salvaţi de la înec într-o singură zi

În acest sens, IGSU atenționează cetățenii despre riscul înecului în stare de ebrietate, îndeosebi pe timp de caniculă. Salvatorii avertizează că consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, prezintă un pericol pentru viață și sănătate.

Astfel, sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei care intră în apă se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la înec.

Totodată, angajații IGSU îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și dotate cu stații de salvare, respectând normele de siguranță în timpul înotului și aflării pe plaja bazinelor acvatice.

Citeşte şi: Dreptul la Dreptate: ‘Legăturile mafiei lui Plahotniuc cu contrabandiștii devin tot mai evidente’ – Stiripesurse.md

Mai mult, maturii sunt rugați să supravegheze strict minorii în perioada vacanței și să nu le permită aflarea de unii singuri, dar și jocul în apele lacurilor și râurilor din țară.

IGSU continuă măsurile de prevenire a înecurilor în perioada estivală în toate raioanele țării, cu scopul informării populației și minimalizării cazurilor de înec. În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.