X

5 vehicule, reținute după raziile nocturne de la Leova

5 vehicule, reținute după raziile nocturne de la Leova

În perioada 16-17 august 2024, Inspectoratul de Poliție Leova a desfășurat razii în urma cărora au fost reținute 5 vehicule (3 motociclete și 2 automobile).

Astfel, Un conducător de motocicletă electrică a fost depistat în stare de ebrietate, cu o concentrație de 0,31 mg/l de alcool în aerul expirat, acesta riscând o amendă de la 350 la 500 u.c, potrivit ziuadeazi.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

De asemenea, un minor aflat la ghidonul unei motociclete fără număr de înmatriculare riscă o amendă de la 30 la 60 u.c.

Totodată, două vehicule au fost reținute pentru transport ilegal de masă lemnoasă. Polițiștii au stopat mai multe mijloace de transport în apropierea satului Sărata Nouă, raionul Leova, printre care un autovehicul de tip „Mercedes Sprinter” și un „Volkswagen Crafter”.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că ambele vehicule transportau lemn fără a deține documentele legale de proveniență. Șoferii autovehiculelor nu au putut prezenta niciun fel de acte care să ateste legalitatea transportului de masă lemnoasă.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili proveniența masei lemnoase iar cele două vehicule, împreună cu încărcătura, au fost reținute în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

„Facem apel către cetățeni să sprijine autoritățile în demersul lor de a combate activitățile ilegale și să raporteze orice suspiciune privind transportul ilegal de masă lemnoasă la cel mai apropiat post de poliție sau la numărul unic de urgență 112.” se spune într-un comunicat emis de IP Leova.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

În cadrul acțiunilor, 67 de șoferi au fost informați despre respectarea Regulamentului Circulației Rutiere și au primit recomandări.

Poliția își continuă angajamentul pentru siguranța rutieră și solicită cetățenilor să respecte legislația, contribuind astfel la reducerea riscurilor de accidente și la protejarea vieților omenești.

 

Tags: automobileLeovamotocicletevehicule
Justiţie