50 de ambasadori străini în Polonia sprijină drepturile comunităţii LGBTI

Publicat:

Cincizeci de ambasadori şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale în Polonia au dat publicităţii duminică seară o scrisoare deschisă în care sprijină drepturile comunităţii LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi intersexuali), transmite dpa, potrivit agerpres.

”Afirmăm demnitatea intrinsecă a fiecărui individ aşa cum este exprimată în Declaraţia universală a drepturilor omului. Respectul pentru aceste drepturi fundamentale obligă guvernele să protejeze toţi cetăţenii de violenţă şi discriminare şi să garanteze că ei se bucură de şanse egale”, susţin semnatarii scrisorii.


Citește și: India SARE de 6 milioane de cazuri de coronavirus

Drepturile comunităţii LGBTI constituie un subiect delicat în Polonia. În campania pentru prezidenţialele din acest an, preşedintele Andrzej Duda a declarat la un miting că ”cineva încearcă să ne facă să credem că LGBT sunt oameni, dar aceasta este pur şi simplu o ideologie”.

Drepturile omului ”nu sunt o ideologie – ele sunt universale”, a scris duminică pe Twitter ambasadoarea SUA la Varşovia, Georgette Mosbacher, unul dintre semnatarii scrisorii.

În opinia alegătorilor şi parlamentarilor conservatori din Polonia, susţinerea drepturilor LGBTI este echivalentă cu un atac asupra valorilor familiei tradiţionale.

Polonia nu permite căsătoriile sau uniunile civile între persoane de acelaşi sex, deşi unele studii indică faptul că majoritatea populaţiei ar susţine uniunile civile între homosexuali.

Ca reacţie, viceministrul de externe polonez Pawel Jablonski a afirmat că ţara este deplin de acord cu mesajul de inclusivitate al scrisorii.

Citește și: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în anul alegerii sale. Reacția președintelui american vine imediat: ‘Fake news’!

”Fiecare fiinţă umană se bucură de nivel de protecţie egal în conformitate cu legea poloneză. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat în viaţa politică, socială sau economică – indiferent din ce motiv”, a scris Jablonski pe Twitter duminică noaptea.

”De asemenea reamintim că potrivit Constituţiei poloneze căsătoria este uniunea dintre o femeie şi un bărbat. Declararea acestei realităţi (şi în hotărârile autorităţilor locale) nu este discriminare, ci un semn de respect pentru statul de drept şi pentru valorile pe care polonezii le îndrăgesc”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.